Nënshkrimi i marrëveshjes, Borisov: RM-së i hapet ardhmëria euroatlantike


Kryeministri bullgar Bojko Borisov përshëndeti nënshkrimin e marrëveshjes mes Maqedonisë dhe Bullgarisë.

“Marrëveshja për çështjen e emrit e hap rrugën e Republikës së Maqedonisë drejt BE-së dhe NATO-s. Bullgaria gjithmonë e ka përkrahur fqinjin tonë në këtë rrugë. Më e rëndësishme është që qytetarët e të gjitha vendevetë Ballkanit të kuptojnë se kjo marrëveshje nuk do të çojë në pretendime territoriale ose probleme në të ardhmen, përkundrazi – kjo do të na ndihmojë të jetojmë së bashku më mirë”, shkruan Borisov.