Nënkryetarja e Komisionit Europian: Kufijtë rihapen, udhëtimet nisin por me rregulla… Ja si do të jenë ato (VIDEO)

Aeroplanët janë gati por ende pa destinacion. Faza 2 në Europa ka nisur por ata mbeten në tokë në pritje të rihapjes se kufijve, plazheve restoranteve e bareve. Pushimet verore mbeten ende nje ëndërr dhe për të pastruar mjegullën për atë që do të ndodhë së shpejti ka menduar Komisioni Evropian.

Baby Boo

“Në këtë periudhë, të gjithë ne po mendojmë për verën – tha Margrete Vestager, Nënkryetarja e Komisionit – për vendet që do të dëshironim të vizitonim. Qytetet bregdetare, ato malore apo qytetet e artit. Në këto vende ka operatorë të etur për të mirëpritur të moshuarit. dhe vizitorë të rinj. Ne vërtet duam të bëjmë atë që mundemi për të kursyer turizmin i cili është jetik për ekonominë tonë

Ngadalë ne mund të fillojmë të udhëtojmë përsëri por vetëm duke respektuar distancimin shoqëror edhe në hotele dhe në plazh.

“Aplikacione që veprojnë në të gjitha vendet e Evropës të montuara në telefonat mobil, një faqe interneti e vetme për të gjithë kontinentin në dispozicion të turistëve me informacione mbi situatën në kufij, shtretër falas në spitale, disponueshmëri e shtretërve në hotele dhe trendi i infeksioneve për secilin rajon, rihapja e kufijve midis zonave me rrezik të ngjashëm epidemiologjik, tavolina dhe cadra, të vendosura së paku dy metra larg në bare, restorante dhe plazhe”- janë këto disa nga rregullat dhe projektet e përcaktuara nga institucioni i BE.

“Ne nuk mund të parandalojmë që një vend të vendosë të hapë kufijtë e tij për turizmin së pari me një shtet dhe jo në një shtet tjetër,” shpjegoi Thierry Breton, Komisioneri Evropian për Tregun e Brendshëm. “Shtetet Anëtare gradualisht do të heqin kufizimet e udhëtimit dhe do ta bëjnë këtë në momente të ndryshme, sipas situatës suaj shëndetësore “.

Perspektiva për të pasur turistë nordikë në vendet mesdhetare dhe anasjelltas nuk duket aq e pamundur tani. Edhe pse përhapja e virusit është e paparashikueshme dhe për shumë njerëz kjo nuk duket se është koha ideale për të udhëtuar.