Nenad Rashiq: Ja çfarë më ka premtuar Albin Kurti për komunitetin serb

Kryetari i Partisë Demokratike Progresive Nenad Rashiq, i cili zyrtarisht mbështet Nismën Qytetare për “Liri, Drejtësi dhe Mbijetesë”, thotë se zgjedhjet e ardhshme do të jenë zgjedhje të ndryshimeve që do të sjellin një rrymë të re në skenën politike në Kosovë.

Në një intervistë për KP, ai pretendon se ndryshimi i parë që do të ndodhë pas formimit të qeverisë së re, të kryesuar nga Kurti, do të jetë rritja e pagës minimale, e cila u krijua në vitin 2008 kur ai drejtoi Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale.

“Këto zgjedhje do të jenë zgjedhje të ndryshimit, e them sepse është e qartë që hulumtimi tregon se një rrymë e re, e cila do të jetë absolutisht e pashmangshme, do të vijë në pushtet. Unë jam duke folur për skenën politike në Kosovë në përgjithësi, dhe Programi dhe planet e Z.Kurti, unë e di që ata janë të majtë të fortë për sa i përket mbështetjes së programeve sociale dhe mbështetjes së zhvillimit të poreve themelore të shoqërisë, qelizave themelore të shoqërisë, siç është familja, kështu që unë e di se ndër gjërat e para do të jetë një rritje në pagën minimale të vendosur në 2008. vite ndërsa isha ende ministër”, theksoi Rashiq.

Ai pretendon se, ndërsa ishte kryetar i Zyrës për Komunitete, ai pa keqpërdorimin e fondeve që u drejtoheshin kompanive fantazmë.

Baby Boo