Nëna i bëri tatuazh foshnjes për ta dalluar nga binjaku

Një nënë e re së fundmi ndau një histori që bëri shumë bujë. Ajo tregoi se si bëri tatuazh foshnjës së saj , e cila ishte vetëm 15 muajshe , për ta dalluar atë nga vëllai i saj binjak . Tani ajo nuk është e sigurt: “se a bëri gabim trashanik”? Gruaja 31-vjeçare postoi historinë e saj në kanalin Reddit ” Am I the Asshole? ” (Shkurtimisht “AITA”), në të cilën përdoruesit * mund të pyesin komunitetin Reddit për një situatë për të cilën nuk janë të sigurt nëse kanë gabuar. Tregoi se si ajo dhe burri i saj u përpoqën të mbeteshin shtatzënë për pesë vjet dhe më në fund patën një sukses me mbarësim artificial . Nëntë muaj më vonë, të dy ishin dyfish të lumtur: Ata kishin binjakë.

Por ka një problem. Njëri prej tyre kishte një problem mjekësor dhe i duhej një injeksion një herë në javë. Në fillim, prindërit e bënin vetë, por kur të dy u kthyen në punë, vjehrra mori kujdesin ditor për fëmijët. Në orën 10:00, para se foshnjat të bëjnë një gjumë vjehrra i jep fëmijës së sëmurë injeksionin e tij çdo javë . Binjaku i gabuar bëri injeksionin “Gjithçka shkoi mirë,” thotë nëna, “… derisa i dha fëmijës së gabuar injeksionin muajin e kaluar “.
Të dy fëmijët duhet të shkonin në spital , një fëmijë kishte nevojë për shiringën e duhur dhe fëmija i shëndetshëm kishte nevojë për një shiringë që do të minonte atë të mëparshmin. Nëna nuk e fajësoi vjehrrën e saj – fëmijët janë binjakë dizygoti, por ata ende duken shumë të ngjashëm . Edhe ajo dhe burri i saj shpesh i ngatërronin . Për më tepër, asgjë e keqe nuk do të kishte ndodhur, fëmija i shëndetshëm do të kishte diarre maksimumi disa ditë më vonë. Por vjehrra ndihet aq fajtore sa nuk guxonte të kujdeset përsëri për dy djemtë. Kështu që ata u detyruan t’i dërgojnë fëmijët në çerdhe. Etiketat e emrave nuk ndihmuan Por atje ishte i njëjti problem. Si duhet ta dinë edukatoret se cilit prej dy fëmijëve me pamje identike do t’i jepej injeksioni?

Etiketat e emrave nuk funksiononin me fëmijët, ata i hiqnin ato. Pas një konsultimi me pediatrin e tyre, prindërit vendosën të ndërmarrin një hap të pazakontë. Ata do të bënin tatuazh një fëmijë , mundësisht në një vend që do të ishte i lehtë për tu gjetur. Në atë mënyrë ata gjithmonë do të ishin në gjendje t’i tregojnë fëmijëve veç e veç, dhe madje edhe të huajt do ta dinin se cili fëmijë është cili. Deri më tani, njëri prej fëmijëve ka një njollë kafe në madhësi rreth dy milimetra në veshin e tij. Pas tre vjetësh, tatuazhi duhet të zbehet, atëherë fëmijët ndoshta do të kenë zhvilluar mjaft tipare unike të fytyrës në mënyrë që të dallohen pa një tatuazh.

Vjehrra e urren tatuazhin
Por … kishte edhe një problem tjetër. Vjehrra e gruas u shtang kur mësoi për tatuazhin. Në përpjekje për ta qetësuar, nëna e binjakëve i kërkoi nënës së burrit të saj të gjente tatuazhin tek nipi i sëmurë . Vjehrra së pari mori fëmijën e gabuar dhe e ekzaminoi atë. Por edhe kur nëna shtypi fëmijën e duhur në dorën e saj , ajo nuk mund ta gjente tatuazhin . Kur zbuloi se ishte vetëm një pendë në veshin e nipit të saj, ajo ende nuk ishte e kënaqur. Përdoruesit e Reddit pajtohen: nëna nuk është trap. Në fund, tatuazhi nuk është i rrezikshëm për fëmijën. Përkundrazi – mbron të dy fëmijët nga shpërndarja e gabuar e shiringave dhe është një masë e rekomanduar nga mjekët. Plus, fëmija i tatuazhuar do të ketë një histori të mirë për të treguar më vonë

Baby Boo