Në tetor do të dihet çmimi i ri i rrugës Kërçovë-Ohër

Para shtesë prej 152 milionë euro është duke kërkuar “Sinohydro” kinez për ndërtimin e tunelit në autostradën Kërçovë-Ohër, por qeveria pret që gjatë fazës së fundit shuma do të reduktohet për 25 deri në 30 milionë euro. Pritjet janë për të arritur kursime të përgjithshme prej rreth 80 milion euro nga çmimi i parë për autostradë nga 57 kilometra.

Qeveria njoftoi sot se shuma e saktë e çmimit shtesë për autostradën do të dihet rreth 10 tetorit, kur për këtë qëllim është planifikuar aneksin i tretë i me kontraktorin kinez. Me kontratën aktuale, ndërtimi i autostradës kushton rreth 400 milion euro.

Në fushë, duhet ndërtuar një tunel krejtësisht i ri, shkurtime të tjera prej 30 kilometrash, si dhe të ndërtohen nëntë rrugë kyçe dhe rajonale.

Siç shpjegojnë nga qeveria projekti ka ngecur në terren e kanë sfiduar gabimet e dokumentacionit projektues, punët e pronës së pazgjidhur, objektet e pa stacionuara. Edhe pse shteti kishte obligim, nuk e ka përfunduar shpronësimin e tokës nëpër të cilat rruga kalon, ndërsa është dashur të bëhet zhvendosja e pompës së benzinës, transmetimi, tubacion, borde telekomunikimi. Projekti fillestar parashikon rrugën për të kaluar nëpër rezervuarin e Kërçovës. Kjo, shpjegojnë ata, është për shkak të përdorimit të projekteve paraprake nga ish-RSFJ-ja dhe nxitimi me fillimin e projektit./Pacensure

Baby Boo