Në Rusi mbaruan birrat, Austria nis me urgjencë kamionët me “ndihma”


Ky botëror ka kaluar çdo lloj parashikimi të mundshëm sa i përket konsumimit të birrave në Rusi. Në këtë vend, prej shumë ditësh ka një krizë të mirëfilltë të kësaj pije alkoolike dhe lokalet kanë mbaruar edhe rezervat e tyre, një situatë e paprecedent.

ër këtë arsye, rusëve u kanë ardhur në ndihmë austriakët, ët cilët kanë nisur furnizim “urgjence” për të gjithë tifozët. Gjatë ditës së sotme, drejt Rusisë janë nisur 20 kampionë të birrës “Egger”.

“Po i furnizojmë me 840000 kanoçe birre, ose më saktësisht 420000 litra birrë. Por kjo është vetëm dërgesa e parë.”, shpjegoi administratori Bernhard Proser për portalin “Der Standard”. Sipas tij, në këtë mënyrë do të kryhet prodhimi i rregullt me deri në 100 kamionë birrë në ditë, për të ndihmuar rusët në këtë “situatë të vështirë” që po kalojnë.

Baby Boo