Në regjistrimin e ardhshëm të popullsisë mund të mos ketë fushë për plotësimin e përkatësis etnike

Drejtori i Entit shtetëror të statistikave ne Maqedoni Apostol Simovski ka deklaruar se në regjistrimin e ardhëm mund mos të ketë fushë për plotësimin e përkatësisë etnike. Ai ka sqaruar se përkatësia etnike është e kategori e ndryshueshme dhe ajo përdoret vetëm për qëllime politike.

Baby Boo Tinex

“Duhet të mendojmë në menyre qytetare dhe të gjitha të arriturat në ligjet që bazohen në përkatësinë enike janë punë e kryer nuk mund të shfuqizohen pa marrë parasysh si do të del rregjistrimi” ka thëne Simovski.

Sipas tij, datë me e mirë për regjistrim është prilli i vitit 2020 dhe duhet të ksuhtojë më pak se 8,5 milion euro.

Restorant Lumare