Në Kosovë do të përkujtohet përvjetori i dytë i tentativës për grusht shteti në Turqi

Në kuadër të aktiviteteve që do të organizohen me rastin e përvjetorit të dytë të shuarjes së tentimit së grusht shtetit të realizuar nga FETO me datën 15 Korrık 2016, TIKA në bashkëpunim me OJQ ARASTA, OJQ IDEA, TÜMEB dhe Qendra Liberale Demokrate, më 13 korrik pas namazit të xhumasë në Prizren (Sheshi Shatërvan) dhe më 15 korrik në ora 13:30 në Prishtinë (Sheshi Nëna Tereza, Sheshi Zahir Pajaziti) do të realizohet “Marshi Solidarizim me Demokracinë”

Në anën tjetër, nën patrontin e Ambasadës Turke do të mbahet ekspozita e fotografive të Anadolu Agency me emrin “Ngritja e vullnetit Komëbëtar” në institucionin Yunus Emre në Prishtinë.

Krahas ceremonisë përkujtimore që do të organizohet nga ana e Ambasadës Turke për dëshmorët e rënë gjatë tentativës së grusht shteti dhe për të i shprehur mirënjohjet veteranëve me rastin e Ditës se Demokracisë dhe Unitetit Kombëtare, në kordinim të Zyrës për Shërbime Fetare të Ambasadës Turke dhe Bashkësinë Islame të Kosovës do te këndohet temxhit, hatme dhe mevlyt në disa gjami qendrore të Kosovës.

Baby Boo