Në Greqi u fol për Kishën Ortodokse të Maqedonisë


Lajme

Kosovë

Sport

Futboll

Magazina

Cult

Kisha ortodokse e Maqedonisë dhe çështja kishtare ka qenë një nga temat e bisedës për të cilat kanë folur kreu i Kishës Ortodokse Greke, arqipeshkvi Jeronimos dhe Patriku qiellor, Bartolomeu.

Bartolomeu është takuar edhe me kryetarin grek, Prokopis Pavlopoulos dhe kryeministrin Alexis Tsipras.

Kjo vizitë vjen pak ditë pas njoftimit se Patriarkana qiellore do ta shqyrtoj kërkesën e kryeministrit Zoran Zaev, në lidhje me Kishon ortodokse të Maqedonisë./Telegrafi