Në Gjykatën Penale do të kërkohet përgjegjësi për vdekjen e Tamarës nga Velesi

Në Gjykatën Penale sot në bankën e të akuzuarve duhet të ulen 12 persona, në lidhje me vdekjen e Tamara Dimovskas nga Velesi, e cila në vitin 2015 ndërroi jetë duke pritur për operacion jashtë vendit.

Baby Boo

Me aktakuzën për “punë të papërgjegjshme në detyrën zyrtare” Prokuroria Themelore ka ngritur padi penale kundër ish-drejtoreshës së Klinikës për Fëmijë, Aspazija Sofijanova, si anëtare e Komisionit të shkallës së dytë dhe ish-drejtorëve të Fondit për sigurim shëndetësor Maja Parnarxhieva-Zmejkova dhe Xhemali Mehazi, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Padi penale janë ngritur edhe ndaj Komisioni mjekësor të shkallës së dytë gjegjësisht, Vlladimir Popovski, Aleksandar Çaparoski, Liljana Tozija, Natalija Dollnenec-Baneva, Nikolla Gramatikovski, Aleksandar Stojanoviq, Shaban Memeti, Riste Simeonov dhe Slena Trpkovska.

Seanca e fundit u anulua për shkak të mungesës së disa prej të akuzuarve.