Në 24 orët e fundit, 249 v*iktima nga COVID-19 në Gjermani


Gjatë 24 orëve të fundit në Gjermani janë regjistruar 249 vikti*ma.

Sipas një deklarate nga Instituti Robert Koch (RKI) 13.435 persona janë diagnostikuar me COVID-19 në 24 orët e fundit, me çka numri i përgjithshëm i rasteve në vend është rritur në 2.594.764.

Gjithashtu me 249 vde*kjet e reja numri i vik*timave është rritur në 73.905. Numri i rasteve të reja javore në Gjermani ka shënuar rënie në muajin janar dhe shkurt, ndërsa në mars filluan sërish rritjen.
Kjo rritje theksohet se buron nga mutacioni i COVID-19 dhe lloji i tij që përhapet me shpejtësi.
Gjermania radhitet e 10’ta në botë për nga numri më i madh i rasteve të infektuara.