Ndryshimet kushtetuese, shumicës i nevojiten vetëm 2 vota

Përveç deputetëve të shumicës, Alsat mëson se shumica parlamentare ka mbështetjen edhe të disa partive opozitare për votimin e ndryshimeve kushtetuese për finalizimin e Marrëveshjes me Greqinë për emrin. Edhe pse Partia Socialiste, partner i koalicionit me VMRO-në, nuk pranoi që të prononcohet, Alsat mëson se socialistët të cilët kanë 3 mandate në Kuvend, gjatë takimit të një dite më parë të liderëve, kanë qenë konstruktiv sa i përket referendumit. Madje ata vazhduan të qëndrojnë në takim edhe pse Mickovski e lëshoi të njëjtin. Mbështetjen për finalizimin e Marrëveshjes për emrin për Alsat sot e konfirmuan edhe Aleanca për Shqiptarët dhe Lëvizja Besa e Bilall Kasamit, të dyja këto parti opozitare. Respektim të rezultatit të referendumit premtoi edhe Liljana Popovksa, kryetare e partisë për Ripërtëritje Demokratike. Deputeti i “Opsionit qytetarë për Maqedoninë” Pançe Minov, për Alsat sot theksoi se është kundër ndryshimit të emrit, por megjithatë, tha se gjithçka varet nga referendumi në vjeshtë, dukë lënë ta hapur mundësinë për votën e tij, nëse referendumi del i suksesshëm.

Baby Boo
Restorant Lumare