Ndalohet një person në Gostivar për zjarrvënie


Sot (04.08.2021) në orën 15.10 efektivët e policisë të Njësitit të Policisë Galatë, kanë privuar nga liria personin L.A. (32) nga Republika e Shqipërisë, i cili qëndronte ile*galisht në vend, për shkak të ekzistimit të bazave të dyshimit se ai i kishte vënë zjarrin në zonën mbi Pozharan të Gostivarit dhe i njëjti do të mbahet në stacionin e policisë për procedura të mëtejshme.

Një person tjetër gjithashtu dyshohet për zjarrvënje në Staro Nagoricane dhe efektivët e policisë tashmë po veprojnë në koordinim me Prokurorin Publike.
Gjatë ditës së djeshme (03.08.2021), falë ndërhyrjes së shpejtë të patrullës policore dhe ekipit të Brigadës së Zjarrfikjes Shkup, është parandaluar një zjarr i përmasave të mëdha para fshatit Bllacë drejt Katlanovës, për të cilin dyshohen dy persona sfiduese dhe punohet në zbardhjen e këtij rasti, gjithashtu Ministria e Brendshme apelon që të respektohet rreptësisht ndalimi i lëvizjes në zonat pyjore, qytetarët që të përmbahen nga ndezja e zjarreve, plehrave, megjet dhe kashtë në fusha, të mos hedhin zjarre të pashuar dhe të mos lënë shishe qelqi apo objekte të tjera, të cilat nëse ekspozohen për një kohë të gjatë nëdiell, mund të shkaktojë zjarr. Vigjilenca maksimale dhe sjellja plotësisht e përgjegjshme e secilit individ është e nevojshme.

Ju kujtojmë se shkaktimi i një zjarri me dashje ose nga pakujdesia është një krim, i cili sanksionohet me parashtresat adekuate dhe për të cilat parashikohet një dënim me burg deri në 8 vjet (neni 227 i Kodit Penal), në varësi të llojit të zjarrit, rrethana dhe pasoja të tjera.

Baby Boo