MSh: Fillon skriningu i nxënësve, nesër do të testohen gjimnazistët në Shkup


Nesër do të fillojë skriningu i nxënësve në 9 shkolla të mesme të Shkupit. 258 nxënës të shkollave të mesme do të testohen nesër dhe do të vazhdojë në të gjithë vendin në Krivogashtan, Berovë, Vevçan, Dibër, Demir Kapi, Dojran, Zrnovci, Konçë, Lozovë, Mogilla, Novacë, Pehçevë, Staro Nagoriçane dhe Qedrën Zhupë, njoftojnë nga MSh.

“Testimi i nxënësve do të bëhet në një dhomë të caktuar nga shkolla dhe testimi do të zgjasë më pak se një minutë. Është pa dhimbje dhe e sigurt duke marrë një shtupë nga fyti dhe zgavra e hundës.

Qëllimi i shqyrtimit është zbulimi dhe ndoshta zbulimi i bartësve asimptomatikë të virusit Covid-19 në mesin e nxënësve. Të dhënat përkatëse do të japin një pamje të plotë të transmetimit të virusit në shkolla, në interes të fëmijëve”, thonë nga MSh.

Ministria e Shëndetësisë apelon për mbështetje pa rezerva nga prindërit në dhënien e pëlqimit të nevojshëm. Shqyrtimi do të sigurojë mësim të sigurt dhe mbrojtje të shëndetit të fëmijëve.