MPB demandon akuzat se po pastron radhët në njësitë speciale

Ministria e brendshme hedh poshtë akuzat e bëra nga një parti politike për dyshimin rreth degradimit dhe shpërndarjes së anëtarëve të Njësisë Speciale të Maqedonisë.

“MPB-ja edhe një herë, në interes të qytetarëve dhe të vërtetës, në mënyrë kategorike hedh poshtë vlerësimet krejtësishtë të rreme dhe manipuluese. Si dhe para disa javë më parë, kur Ministria e Brendshme ka mohuar të pavërtetat e plota në lidhje me supozimet e ndryshimin të personelin në krye të Njësisë Speciale, e cila edhe praktikisht u tregua me qëllim të keq si “sensacional” spekulime, ndërsa tani ne informojmë publikun se në MPB ka përfunduar interesi partiak apo politike apo ndonjë tjetër kriteret për punë më profesionale dhe përmirësimit të strukturave organizative të policisë së Maqedonisë”, thonë nga MPB.

Nga MPB gjithashtu theksojnë se shpërndarja e punonjësve të Njësisë Speciale, bëhet në përputhje me procedurat e përcaktuara me Ligjin për Punë të Brendshme.

“Ashtu si në të gjitha njësitë e tjera organizative të Ministrisë së Brendshme, ashtu edhe në Njësinë Speciale, në bazë të nevojave dhe vlerësimeve për kryerjen e detyrave nën kompetencat e Ministrisë, bëhet shpërndarja e punonjësve, ndërsa të gjitha janë në përputhje të plotë me procedurën e përcaktuar me Ligjin për Punë të Brendshme dhe akte të tjera pozitive dhe rregullores”,tha Ministria e Brendshme. /Telegrafi

Baby Boo