Moska do t’i përgjigjet dëbimit të diplomatit rus nga Shkupi

Rusia do të ndërmarrë hapat e duhur në përgjigje të dëbimit të një diplomati rus nga Maqedonia Veriore, tha sot Ministria e Jashtme ruse.
Ne dë*nojmë veprimet etilla të pabazuara që patjetër do të ndikojnë në marrëdhëniet midis Rusisë dhe Maqedonisë Veriore. Masat e reagimit do të pasojnë, thuhet në deklaratë.

Baby Boo

Ministria e Jashtme e Republikës së Maqedonisë së Veriut njoftoi të martën se, në përputhje me nenin 9 të Konventës së Vjenës për marrëdhëniet diplomatike, një diplomat i Ambasadës Ruse në Shkup është shpallur person i padëshirueshëm në Maqedoninë Veriore.
Nota që urdhëron diplomatin të largohet nga territori i Republikës së Maqedonisë së Veriut brenda shtatë ditësh iu dorëzua ambasadorit rus në Shkup, Sergej Baznikin në Ministrinë e Punëve të Jashtme më 14 maj.