Morën qetësues të panevojshëm, mbi 400 të vdekur në spital


Një raport tronditës është bërë publik nga spitali Gosport War Memorial Hospital, në Angli.

Për shkak të një ilaçi të dhënë gabim, si një qetësues i panevojshëm, kanë ndërruar jetë rreth 400 persona. Ngjarja ka ndodhur në fund të viteve ’80 dhe sipas BBC, hulumtuesit kanë arritur në përfundimin se kishte pasur një “shpërfillje për jetën e njeriut”, për një numër të madh pacientësh nga viti 1989 deri në vitin 2000.

Megjithatë, thuhet se raporti nuk është i saktë dhe se numri i viktimave mund të shtohet. Nga ana tjetër, kryeministrja britanike Theresa May e konsideroi këtë ngjarje si tepër shqetësuese dhe u kërkoi falje familjarëve për kohën që iu desh të prisnin për të marrë përgjigje për vdekjen e njerëzve të tyre të dashur

Lexo më shumë në: http://www.gazetaexpress.com/lajme/moren-qetesues-te-panevojshem-mbi-400-te-vdekur-ne-spital-550500/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright

Baby Boo