Momenti historik, flamuri i Britanisë hiqet nga Këshilli Evropian në Bruksel (VIDEO)

Britania e madhe në mesnatë zyrtarisht doli nga Bashkimi Evropian. Ndërkohë në mediat është publikuar edhe momenti ku flamuri i Britanisë së Madhe tërhiqet nga ndërtesa e Këshillit Evropian në Bruksel.

Baby Shop Charli

Më herët 27 vendet anëtare të BE kanë dhënë miratimin përfundimtar, për largimin e Britanisë së Madhe, duke i hapur rrugën daljes së vendit nga blloku. Britania e Madhe është vendi i parë që po largohet nga blloku politik dhe ekonomik, 47 vite pas anëtarësimit. Tani, pritet të zhvillohen negociatat për bashkëpunimin e Britanisë së Madhe me BE-në, në të ardhmen. Londra po kërkon arritjen e një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse tregtare brenda 11 muajve.

Union Jack removed from European Council

The Union Jack is removed from the European Council building in Brussels.Britain leaves the European Union at 11pm this evening.

Publiée par Channel 4 News sur Vendredi 31 janvier 2020

Restorant Lumare
Sigma Doors