Mjeku i njohur tregon kush është mbrojtësi më i mirë kundër koronavirusit

Mjeku Ardian Jorgji, ka treguar se cili është mbrojtësi dhe luftuesi më i madh i COVID-19. Mjeku tha se aktiviteti fizik është shumë i domosdoshëm, sikur edhe qëndrimi në karrige e jo shtrirë, sepse qëndrimi në krevat e ndihmon virusin.

Baby Boo

“Nuk ka mbrojtës më të mirë veç aktivitetit fizik, të çlodhet dhe të lodhet prapë. Është qëndrimi në karrige, larg qëndrimit në krevat. Fenomenet trompotike bëhen nga qëndrimi në kohë të gjatë shtrirë. Nuk mund t’i jepet një antitrombotik një 25-vjeçari apo një 35-vjeçari që është në gjendje të lëvizë.

Po e shikoj që po bëhen si karamele. Jo çdokush merr Kleksan, vetëm nën rekomandimin e mjekut, vetëm kur sjell faktor risku, për persona që nuk mund të lëvizin”, tha ai.