Mjekja shqiptare në Gjermani tregon kur mund të jetë gati vaksina kundër koronavirusit

Në listën e vaksinave të aprovuara për teste klinike në rang kombëtar, shtohet edhe vaksina gjermane e prodhuar nga kompania BioNTech. Gjermania, modeli i menaxhimit të krizës shëndetësore tashmë, hyn në rivalitetin e garës për gjetjen e antidotit efikas që do të luftonte me efikasitet virusin që nuk është më dhe aq i panjohur, me provat që jep prej javësh.

Baby Boo

Pavarësisht lajmeve për numra nën kontroll, por ekspertët gjermanë tashmë po i japin zë shqetësimit për një valë të dytë infektimesh. Fatmirësisht, ka “mantel-bardhë” shqiptarë që këto ditë na kanë bërë krenarë, por janë dëgjuar më shumë edhe imponuar nga situata.

Intelektualë, të palodhur dhe me kontribut drejtpërdrejt si doktoresha Elona Meta Haubrich, e cila drejton edhe Federatën e Mjekëve Shqiptarë të shpërndarë në 27 vende të botës.