Mjekët amë në Maqedoni: “Të mos dobësohet shëndetësia publike”


Mjekët nuk dëshirojnë të dalin në rrugë për grevë, por shprehen të mllefosur që shëndetësia publike humb fuqinë për shkak të presionit nga shëndetësia private. Këtë e thanë mjekët amë që sot sërish protestuan si para dy javëve.
Mjekët në Maqedoni tani qëndrojnë vetëm për pacientët urgjent. Te mjekja Stanoevska sot ka pasur vetëm një pacient për ta matur temperaturën, ndërsa në telefon thirrin persona për termin dhe testime.

Mjekët që janë pjesë e organizatave që bëjnë thirrje për protestë sot nuk lëshojnë sistemin “Termini im”. Pacientët kronikë tashmë e kanë siguruar terapinë, ndërsa recetë do të mund të marrin të hënën. Shoqata e mjekëve amë zgjodhi që pas dy javëve njëlloj të protestohet, për shkak se bisedimet me Ministrinë e Shëndetësisë nuk kanë pasur rezultat.
Mjekët kërkojnë rritje në 75 denarë nga 95 denarët e premtuara për pacient.

Baby Boo