Mitsotakis: Maqedonia Ilindenase paraqet personifikim të irredentizmit


Lideri i partisë opozitare greke “Demokracia e Re”, Kyriakos Mitsotakis thotë se Ilindeni dhe kryengritja e Ilindenit identifikohen me irredentizëm, prandaj partia e tij kurrë nuk do ta pranojë këtë propozim.

Sipas tij, kryengritja është identifikuar me slloganin Maqedonia e maqedonasve dhe të formohet Maqedonia e madhe, me kryeqytet Selanikun.

Mitsotakis thotë se emri Maqedonia Ilindenase paraqet personifikimt ë irredentizmit të shtetit fqinj./Telegrafi

Baby Boo