Ministria e Brendshme nuk sqaron se pse policëve nga Haraçina nuk u jepet dokument për të gjobitur


Ministria për Punë të Brendshme dje kontrolloi nëse departamenti i policisë në Haraçinë kishte dokument për gjobat. Nga MPB konfirmojnë se policët nuk kanë një pagesë, njofton portali Makfax. Megjithëse ne kërkuam një përgjigje, MPB-ja heshti për skandalin e departamentit të policisë. Polici Dejan Sazdov, një punonjës i PO Haraçinë, tha se sipas një urdhri nga zyrtarët e lartë të MPB-së, ishte e ndaluar të merrnin gjobat.

Sipas tij, kjo praktikë me mos zgjedhjen e dosjeve është për vite, pra pas rihapjes së departamentit në Haraçinë, përcjell Telegrafi Maqedoni. Me këtë vendim të zyrtarëve të Ministrisë së Punëve të Brendshme, polic Sazdov pohon se po i heqin në mënyrë të paligjshme u merren një pjesë e ingerencave të zyrtarëve policor, ndërsa me këtë ka pjesë të privilegjuara dhe të pa negociuara nga Shkupi.

Qytetarët nga ajo pjesë e Shkupit kanë kërkuar nga policia të marrin masa për sigurinë në trafik, thotë Sazdov, duke shtuar se ai do të kërkojë sqarime nga ministri Oliver Spasovski dhe drejtori i SPB-ë, Lazo Velkovski, se cilat janë arsyet që policëve tu pengohet që të ndërmarrin veprime zyrtare. /Telegrafi/

Baby Boo