“Ministri i Vesel Memedit paratë e BE-së i çon në komunat maqedonase”, reagon Visar Ademi

Profesori universitar dhe analisti i njohur për cështje ekonomike në Maqedoni, Visar Ademi ka publikuar të dhëna tronditëse se vetëm 10 milion euro para nga fondet e Bashkimi Evropian të cilët në total janë 324.8 milion euro janë tërhequr dhe investuar në komunat shqiptare të Maqedonisë Perëndimore( Tetovë, Gostivarë, Kërcovë).

Baby Boo

Për dallim nga komunat maqedonase ku fondet e Bashkimit Evropian janë tërhequr dhe shfrytëzuar në shuma marramendëse prej 315 milion euro.

“Maqedonia perendimore ka marr projekte me vlere prej 10 mln EUR nga 324,8 mln ose 3% te parave totale te ndara nga BE-ja per kete qellim.

Keto funsioneret injorant te BDIse lere se nuk kane bere projekte me parate tona (te taksapaguesve) por jane te paafte te terheqin edhe fonde te jashtme.

A per votuesit e ketyre injoranteve me e rendesishme eshte nese ne pergjimet eshte zeri i Ermires ose e dikujt tjeter kur flet me Musen se sa qe ti marin ne pergjegjesi keto injorantet e tyre me diplome te blere!” ka shkruar Ademi në Facebook.

Ai ka adresuar kritika të fuqishme ndaj funksionarëve dhe votuesve të BDI-së, të cilët nuk kërkojnë investime, por më interesant ju duken audio-përgjimet erotike mes Musa Xhaferit dhe Ermira Mehmetit.

Ende është e paqartë se cili është edhe roli i ministrit për pushtet lokal nga rradhët e RDK-së, Suhejl Fazliu, a ka dijeni për këtë diskriminim në baza etnike./TetovaSot