Ministri gjerman me paralajmërim tronditës: Pandemia e koronavirusit nuk do jetë e fundit, priten edhe 40 pandemi të tjera

Koronavirusi nuk do të jetë pandemia e fundit që shkatërron botën, ka paralajmëruar një ministër gjerman, pasi ekspertët parashikojnë që edhe viruse më shkatërruese mund të godasin.

Baby Boo

Covid-19 ka goditur rëndë ekonominë botërore dhe ka detyruar shumë vende të hyjnë në bllokime mbarëkombëtare.
Gjermania ka udhëhequr rrugën në drejtim të përballimit të ngjitjes dhe ka raportuar 3,804 vdekje nga 134.753 raste në kohën e shkrimit. Përkundër këtyre statistikave, Ministri Federal i Gjermanisë për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim, Gerd Muller pohoi se bota duhet të përshtatet dhe të përgatitet për pandemitë e mëtejshme të virusit.

Duke folur me Schwabische Zeitung, Muller gjithashtu tha që veprimet e BE-së që do të ecin përpara do të vendosin mbijetesën e saj afatgjatë.

Ai shtoi: “Corona nuk do të jetë pandemia e fundit. Ne duhet të përgatitemi tani e tutje- kështu që Corona është gjithashtu një thirrje zgjimi për bashkëpunim më të fortë ndërkombëtar. Kjo do të bëhet çështja e mbijetesës ekonomike dhe politike të Evropës.”

Ekspertët në Islandë kanë identifikuar tashmë 40 tendosje të tjera që kanë potencial të shkaktojnë pandemi.
Muller gjithashtu bëri thirrje për një ristrukturim të Organizatës Botërore të Shëndetit në një “Qendër Pandemike Botërore” me një monitorim të saktë të shpërthimeve.

Duke mbështetur parashikimin e Muller, virologu amerikan Nathan Wolfe deklaroi se shpërthimi COVID-19 nuk do të jetë “i fundit” ose pandemia “më e keqja”.

Duke shkruar për revistën Time, Wolfe deklaroi: “COVID-19 nuk do të jetë pandemia e fundit në botën tonë thellësisht të ndërlidhur dhe për fat të keq nuk do të jetë më e keqja Ka dy të ardhme të mundshme thellësisht të ndryshme, janë në dispozicion për ne: një në të cilën ne nuk kujdesemi sa duhet, dhe një ku njerëzimi ndërmerr hapat e vështirë, të nevojshëm për të mbrojtur veten e tij. ”

Gjermania kohët e fundit ka njoftuar një strategji daljeje nga bllokimi i saj. Si Spanja ashtu edhe Italia gjithashtu kanë filluar të rihapin disa biznese në mënyrë që të përpiqen të rifillojnë ekonomitë e tyre.