Microsoft lanson produkte e reja të kompanisë! Mahnitëse!

Ditën e sotme Microsoft njoftoi iniciativën e re e cila kombinon në një çadër të vetme të gjitha produktet e kompanisë që zhvilluesit përdorin për video lojërat si Xbox Live, Azure PlayFab, Direct X, Mixer, Virtual Studio, Simplygon dhe Azure.

Ditëve të sotme shumica e lojërave kanë një komponent online dhe zhvilluesit kanë nevojë për një hapësirë ku të ruajnë kredencialet e lojtarëve, të dhënat telemetrike dhe informacione të tjera.

Një prej komponentëve kryesorë të Game Stack është PlayFab, një shërbim për ndërtimin e lojërave cloud që bie nën familjen Azure. Ajo mbështet të gjitha platformat kryesore të lojërave si Xbox, PlayStation dhe Nintendo Switch në iOS, Android, PC dhe ueb.