Micotakis: Cipras dhe Kamenos i dorëzuan pasaportën e NATO-s, Shkupit

Kryetari i Demokracisë së Re, Kirjakos Micotakis nga foltorja parlamentare drejtoi kritika të ashpra dhe akuza drejt koalicionit qeveritar grek, gjatë debatit në Kuvend për propozim ligjin për vetëqeverisje lokale.

Baby Boo

Lideri i partisë më të madhe opozitare greke tha se “në Bruksel, Cipras dhe Kamenos, në esencë, Shkupit ia dorëzojnë pasaportën e NATO-s, pasi para tre javësh i dhanë identitetin dhe gjuhën maqedonase”.

Në fjalimin Micotakis e citoi kryeministrin e Maqedonisë nga intervista e dhënë për Bi-Bi-Si.

“Grekëve ua dhamë erga omnes emrin Maqedonia e Veriut, ndërsa ne fituam erga omnes identitet maqedonas, tha fjalë për fjale, z.Zaev në intervistën për Bi-Bi-Si. Përsëris, fjalë për fjalë. Unë ju them, ju jeni erga omnes të rrezikshëm për interesat e vendit. Dhe ndaluni së referuari atij argumenti qesharak se kinse kemi dhënë shtetësinë, dhe jo kombësinë. Tregoni një vend në botë ku të gjithë banorët e saj do të kenë kombësi dhe shtetësi të ndryshme. Shkupjanëve ua dhatë përcaktuesin kombëtar “maqedonas”, diçka që e kanë përjashtuar të gjitha qeveritë greke në 27 vitet e kaluara”, tha Micotakis.

Lideri i Demokracisë së Re, e komentoi edhe qëndrimin e partnerit të koalicionit në qeveri – Grekët e Pavarur, duke thënë se në Bruksel në praktikë janë pajtuar për Marrëveshje, “që në fjalë e dënojnë dhe thonë se në të ardhmen do të shkatërrojnë qeverinë”, përcjellë korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Restorant Lumare