Mickovski: Votimi me fingerprint do të pengojë votimet e dyfishta dhe familjare


Kryetari i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickovski, duke folur se nëse do të ketë zgjedhje lokale të drejta fer dhe demokratike, tha se duke e patur parasysh se Zoran Zaev, është kundërshtar nuk pret që të ketë zgjedhje të drejta.
“Por unë si qytetarë do të kisha dëshiruar që të zgjedhje të drejta, ngase për shumë gjëra do të varet e ardhmja e shtetit nga këto zgjedhje”, deklaroi Mickovski.

Sa i përket votimit me fingerprint, Mickoski, tha se mënyra se si do të funksionojë është në mënyrë që garanton se identitetet e dyfishtë do të pengohen nga votimi i dyfishtë.
Ai tha se me këtë do të shmanget votimi familjarë, votimi i dyfishtë, dhe është formë e mirë për të pasur edhe votim elektronik.