Mickoski: Nëse Pendarovski dhe Zaev planifikojnë lëshime shtesë kombëtare me Bullgarinë, ne nuk do t’i mbështesim

“Nëse optimizmi i Pendarovskit është për shkak të koncesioneve shtesë shtetërore me Bullgarinë, unë e paralajmëroj atë dhe Zaev se OBRM-PDUKM nuk do ta mbështesë një gjë të tillë dhe menjëherë pas formimit të qeverisë së re ajo marrëveshje do të braktiset”.

Baby Boo

Këtë e deklaroi kryetari i OBRM-PDUKM-së Hristijan Mickoski, duke u përgjigjur në pyetje të gazetarëve në ngjarjen e sotme në Ohër të organizuar nga partia së bashku me Fondacionin Konrad Adenauer.
Mickoski thotë se pret që kur Pendarovski të kthehet nga Roma, në frymën e marrëdhënieve të mira ta thërrasë dhe ta informojë atë për të cilën është biseduar me Radev dhe cila është arsyeja e optimizmit.
Lidhur me deklaratat se marrëdhëniet midis dy vendeve janë të tensionuara, Mickoski pyet nga vijnë, kur Zaev vazhdimisht thotë se ata janë të relaksuar.

“Nuk e kuptoj lëvizjen e udhëheqjes së qeverisë së mëparshme Bullgare për të bllokuar Maqedoninë, ndërsa vendos kushte që kryesisht i referohen shekullit të 19-të dhe nuk kanë asnjë lidhje me vlerat evropiane dhe të ardhmen e të dy vendeve, Maqedonisë dhe Bullgarisë. Unë kurrë nuk mund ta imagjinoja që dikush mund të bllokonte dikë për shkak të çështjeve të shekullit të 19-të, dhe ne po luftojmë për shekullin e 21-të. Sot dhe nesër do të flasim për dixhitalizimin, mjedisin, inteligjencën artificiale, robotikën. Unë jam vërtet i tronditur nga ajo që po ndodh me Maqedoninë, nga fqinji i cili duhet të jetë mbështetësi ynë më i madh”, theksoi Mickoski.