Mësohet çmimi i va*ksinës kundër Covid-19 të kompanisë amerikane Moderna


Mësohet çmimi i va*ksinës kundër Covid19 të kompanisë amerikane Moderna
Moderna Inc. ka njoftuar se është në bisedime me disa shtete për marrëveshje të furnizimit me va*ksinën eksperim*entale kundër koronaviru*sit të ri SARS-CoV-2 që shkakton sëm*undjen Covid19 duke shtuar se tanimë ka pranuar rreth 400 milionë dollarë amerikanë për furnizimin e mundshëm.

Çmimi vaks*inës së mundshme të Moderna është caktuar 32 $ – 37 $ për dozë për marrëveshje me vëllim të ultë. Kandidati i kësaj kompanie është një prej të paktëve që është në fazën e fundit të testimit derisa prodhuesit farmaceutik po garojnë të zhvillojnë një va*ksinë të sigurt dhe efektive kundër pand*emisë që ka marrë më shumë se 700 mijë jetë në gjithë botën.

Baby Boo