Mercedes me dy modele speciale shënoi 100 vjetorin e Maybach


Duke shënuar 100 vjetorin e veturës së parë të prodhimit të kompanisë gjermane Maybach, Mercedes ka përgatitur botime numerike të kufizuara bazuar në modelet S dhe GLS, të cilat fshihen pas emrit Edition 100.

Prapa trupave unikë të pikturuar me dorë me dy ngjyra janë dy modele Mercedes-Maybach të kufizuara numerikisht me të cilat Mercedes-Benz në një mënyrë goditëse shënon 100 vjetorin e veturës së parë të prodhimit të prodhuar nga kompania e atëhershme e pavarur gjermane Maybach.

Dy modelet jubilare ultra-luksoze që Mercedes-Maybach do të ofrojë në 100 njësi nga viti i ardhshëm bazohen në Mercedes S-Class dhe SUV më të madh të fshehur pas etiketës GLS 600 4Matic.
Tifozët e pasur të SUV-ve të mëdhenj në këtë rast mund të mbështeten në motorin 4 litërsh V8 biturbo të AMG që zhvillon 558 kuaj fuqi dhe 730 Nm çifte rrotulluese maksimale, i cili është i mjaftueshëm për të përshpejtuar nga 0 në 100 km / orë në më pak se pesë sekonda dhe ka shpejtësi maksimale 250 km / h.

Ky 5.46 metra i gjatë S-Class Edition 100 fuqizohet nga një motor V-litër 6 litra që zhvillon 612 kuaj fuqi dhe 900 Nm çifte rrotulluese, dhe në këtë rast është e panevojshme të përmendet cilësia e materialeve dhe niveli i pajisjeve të ofruara me të dy modelet.