Me teste masive dhe masa të reja Kina luf*ton kundër koronavirusit

Pasi u zbuluan disa transmetime lokale të koronavirusit në tre qytete kineze, autoritetet e Pekinit filluan testimin masiv të miliona njerëzve, futën një “mbyllje” të re dhe urdhëruan mbylljen e shkollave.
Pasi shumë ekspertë paralajmëruan se moti më i ftohtë po ndikon në përhapjen e koronavirusit, janë vendosur masa në shkallë të gjerë në Tianjin, Shangai dhe Mazuli, edhe pse numri i rasteve të reja të diagnostikuara në Kinë është i ulët krahasuar me SHBA-në dhe vendet e tjera.

Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë kumtoi se dy raste të reja janë zbuluar në Shangai në 24 orët e fundit, gjithsej shtatë që nga e premtja e kaluar.
Që nga zbulimi i pesë njerëzve të sapoinfektuar në Tianjin, punëtorët shëndetësorë kanë testuar më shumë se 2.2 milionë njerëz vetëm në rrethin Binhai.

Baby Boo