Më 22 gusht, Çavkov dhe deputetët do të gjykohen për dhunë në Parlament


Më 22 gusht, do të fillojë gjykimi për dhunën që ndodhi më 27 prill, 2017 në Kuvend. Në bankën e të akuzuarit do të ulet Mitko Crow, ish-ministër dhe kreu i BSP-së, deputetët Krsto Mukoski Ljuben Aranudov Johan Tarkulovski Sasho Vasilevski Ljupço Dimovski dhe njëzet të tjerë që akuzohen për terrorizëm.

Ato do t’i gjykojë gjyqtarja  Dobrila Kacarska, e cila i shqiptoi dy vite burg ish kryeministrit Nikolla Gruevski.

Për ngjarjet më 27 prill, 30 persona u akuzuan për terrorizëm, ku  Aleksandri Vasilevski – Ninja luajti rolin kryesor në organizimin e protestës.