Mbi 26.000 amvisëri në Maqedoni janë me ndihmë sociale


Mbrojtje sociale vitin e kaluar në Maqedoni kanë shfrytëzuar 14.758 persona të mitur dhe 43.040 persona të moshës madhore, tregojnë të dhënat e Entit Shtetëror për Statistikë, transmeton Portalb.mk.

Nga të drejtat e përgjithshme të mbrojtjes sociale te shfrytëzuesit e rinj, pjesëmarrje më të lartë kanë shërbimet e punës sociale, që përfshijnë 49.5%, ndërsa të drejtat e përgjithshme të mbrojtjes sociale te personat e moshës madhore, pjesëmarrje më të lartë kanë shërbimet për mbrojtje sociale, 84.9%.

Në vitin 2017; 26.160 bartës të amvisërive (numri i amvisërive) kanë qenë shfrytëzues të ndihmës sociale me para.

Baby Boo