MASH: “Të kursejmë rrymë, mësimdhënësit të qëndrojnë në shtëpi”

Për shkak të situatës epidemiologjike në Maqedoni, gjysmëvjetori i dytë i vitit shkollor 2021/2022 është shtyrë për më 1 shkurt. Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka dërguar shkresë te të gjitha shkollat e vendit, që arsimtarët të mos shkojnë në shkollë kur nxënësit janë në pushim që të kursehet energji elektrike.

“Të mos organizohen aktivitete pune për mësimdhënësit, bashkëpunëtorët profesional dhe personelin administrativo-teknik, me përjashtim të personelit teknik i cili është i nevojshëm për sigurimin e objekteve dhe pronës së shkollave në periudhën prej 20 deri më 26 janar. Ky rekomandim është dhënë për të ulur kostot e energjisë elektrike në objektet shkollore”, thuhet në njoftimin e MASH.

Qeveria vendosi që gjysmëvjetori i dytë të filloj më 1 shkurt për shkak përkeqësimin e situatës epidemiologjike dhe rritjes së infektimeve të reja në vend.
Kundër këtij vendimi janë një pjesë e shkollave dhe arsimtarëve. Sipas tyre vazhdimi i pushimit për 10 ditë nuk do ta heq pandeminë me COVID-19, ndërsa me këtë vendim pësojnë nxënësit dhe procesi arsimor.

Baby Boo