Mas*akër në Ishujt Faroe, deti ngjyroset me gjakun e 1428 delfinëve të vr*arë për traditë


Një tjetër mas*akër e madhe ndodhi në Ishujt Faroe si pjesë e zakonit të përgj*akshëm të Grindadrap , i cili daton në shekullin e 9-të, kur vikingët filluan të vendosen në ishujt e Atlantikut të Veriut.
Këtë vit, “gjuetarët” në Ishujt Faroe the*rën 1,428 delfinë gjatë fundjavës, në një nga ma*sakrat më të mëdha të tilla në histori, duke “lyer” detin të kuq me gjakun e gjitarëve të rreshtuar në plazh. Konkretisht, anijet e peshkimit i çuan delfinët e Atlantikut në bregun e Skálafjørður , ku burrat i prisnin me gr*epa, thi*ka dhe sht*iza.

Grindadrap mbetet ende legale në Evropën Perëndimore dhe sipas ligjit të Ishujve Faroe, banorët gjithashtu mund të “gju*ajnë” lloje të veçanta të balenave dhe delfinëve. Mishi dhe yndyra nga gjitarët e the*rur detarë përdoren për të përgatitur ushqim.

Ma*sakra e këtij viti është ma*sakra më e madhe e regjistruar ndonjëherë në Ishujt Faroe, duke shkaktuar reagime nga grupet dhe aktivistët e të drejtave të kafshëve. Në fakt, bamirësia mjedisore “Sea Shepherd” tha se këto ma*sakra kanë rezultuar në vd*ekjen e më shumë se 8,000 balenave dhe delfinëve në dekadën e fundit.
“Asnjë nga gjuetitë e mëparshme nuk mund të krahasohet me atë që ndodhi këtë fundjavë,” tha Shoqëria Blue Planet.