Masa të reja a*nti-COVID-19 në Evropë

Që prej sot, mbajtja e maskës është bërë e detyrueshme në të gjitha vendet e mbyllura publike të territorit francez.
“Një detyrim ky, ndërkohë që vatra të tjera infeksioni janë zbuluar rreth 400-500” sipas ministrit francez të Shëndetësisë.
Ata që nuk zbatojnë këtë rregull gjo*biten me 135 euro.

Baby Boo

Ndërkohë, në plazhet e bregdetit të Atlantikut,pushuesit janë të shumtë dhe metri i distancës rregullatore nuk respektohet gjithmonë.
Përtej Pireneve, në Katalonjë, autoritetet u kërkojnë banorëve të qëndrojnë në shtëpitë e tyre. Në Barcelonë, kinematë, diskot dhe palestrat janë urdhëruar të mbyllen. Nëse situata nuk përmirësohet brenda dy javësh, një kufizim i plotë mund të rivendoset.

Në Greqi, popullsia e ka të detyrueshme mbajtjen e maskës në disa vende të mbyllura publike, siç janë në supermarketet.
Në Austri, autoritetet kanë forcuar kontrollet e tyre kufitare, si nga toka ashtu edhe nga ajri. Fluturimet nga disa qytete të Europës Lindore si Bukureshti apo Sarajeva janë ndaluar.