Martesa ndihmon në shëndetin e zemrës

Në zbulimet e fundit është mësuar se martesa ka efekt pozitiv edhe në shëndetin e zemrës.
Hulumtimet e kryera në Universitetin e Nju Jorkut sugjerojnë se njerëzit e martuar kanë mesatarisht gjashtë për qind më pak rrezik për problemet e shëndetit të zemrës.

Baby Boo

Përveç kësaj, të dhënat e mbledhura nga rreth 3.5 milionë amerikanë tregojnë se martesa lidhet me një rrezik më të ulët të sëmundjeve të enëve të gjakut që prekin këmbët, qafën dhe barkun.
Mosha mesatare e të anketuarve ishte 64 vjeç dhe 69 për qind e tyre ishin të martuar.

Martesa është treguar gjithashtu se ka një efekt pozitiv në shëndetin e sistemit kardiovaskular te të dy gjinitë.
Efekti i vëzhguar i martesës ishte më i theksuar tek të anketuarit më të rinj dhe rreziku më i lartë për sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut u vu re te pjesëmarrësit e divorcuar në studim.