Maqedonia në NATO, Rusia sërish proteston ndaj dëbimit të diplomatëve nga Athina

Qeria ruse ka bërë thirrje tek ambasadori grek në Moskë për të protestuar dëbimin e dy diplomatëve rusë në kohën kur Maqedonia po planifikon të bëhet anëtare e NATO-s. Ministria e Jashtme e Rusisë tha në një deklaratë se ka bërë thirrje që ambasadori Andreas Friganas të shprehë protestë kundër deklaratave anti-ruse nga ana greke.

Baby Boo

Greqia javën e kaluar ka dëbuar diplomatët rusë nga Athina dhe ka ndaluar hyrjen e dy automjeteve ruse në shtet, për shkak të, siç thonë, financimit të protestave kundër marrëveshjes së emrit mes Maqedonisë dhe Greqisë, që ndikon drejtpërsëdrejti në anëtarësimin e Maqedonisë në NATO. Moska zyrtare ka kundërshtuar këto deklarime, por ka qenë kritikuese ndaj marrëveshjes së emrit dhe qëllimit të anëtarësimit në NATO. Ambasadori rus në Bashkim Evropian, Vladimir Chizhov, tha se marrëveshja është ligjërisht e dyshimtë.


Restorant Lumare