Maqedonia e Veriut dhe Filipinet vendosin marrëdhënie diplomatike


Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani dhe homologu i tij nga Republika e Filipineve, Teodoro L. Loksin në sesionin e 76 -të të Asamblesë së Përgjithshme të OKB -së në Nju Jork nënshkruan një Komunikatë të Përbashkët për vendosjen e marrëdhënieve diplomatike midis dy vendeve. Republika e Filipineve është vendi i 181 -të me të cilin Republika e Maqedonisë së Veriut ka vendosur marrëdhënie diplomatike.