Maqedoni: Nga mesnata çmime më të larta të benzinës dhe dizelit


Komisioni rregullator i energjetikës para dy javësh solli vendim për shtrenjtimin e naftës dhe derivateve të saj, shkruan Fakte. Në pajtim me metodoligjinë e formimut të çmimeve, ato para dy javësh u rritën për 3%.

Në berzën botërore nafta ka arritur majat, duke u shtrenjtuar më së tepërmi në 3 vitet e fundit. Edhe pse para dy javësh benzinat u shtrenjtuan për 1 dhe për 2 denarë, është sjellur vendim i ri, me të cilin sonte në mesnatë këto energjetikë do të fitojnë çmime të reja, më të larta. Kështu, dizeli do të kushtojë 65 denarë për litër, ndërsa superi 75 denarë për litër. A erdhi jeta në Maqedoni?!

Baby Boo