Makina e preferuar e Pablo Escobarit shitet me çmimin marramëndës


Makina e preferuar e Pablo Escobar, Porsche 911 RSR i vitit 1974 i mirëmbajtur është në dispozicion për shitje në Florida, SHBA.
Padyshim që është një model i rrallë pasi është një nga 15 kopjet e bëra në vitin 1974 për të marrë pjesë në institucionin ndërkombëtar të Champions League.

Kjo makinë e veçantë drejtohej nga kampioni i F1, Emerson Fittipaldi, i cili arrit performancën më të mirë në testet kualifikuese.
Makina u shit më vonë dhe vazhdoi të konkurrojë në gara shpejtësie deri në 1978, përfshirë dhe garën 24-orëshe të Daytona dhe garën 12-orëshe të Sebring.

911SR u ble më pas u ble nga Pablo Escobar, i cili garoi me të në katër gara Copa Renault 4 në Kolumbi.
Pas vdekjes së Escobar makina u la për një kohë të gjatë në një depo për tu transportuar përfundimisht në SHBA ku u rikonstruktua nga Roger Penske në formën e saj origjinale siç përdorej nga Fittipaldi.
Kjo është pikërisht mënyra se si 911 RSR është në dispozicion për shitje sot dhe sigurisht çmimi i tij lartë prej 2.2 milion dollarë ka të bëjë me personalitetet që kanë qënë pas timonit.