Madeleine Albright: Kina është përgjegjëse për reagimin e ngadaltë ndaj koronavirusit

Ish-Sekretarja e Shtetit, Madeleine Albright tha për “The Daily Bring” të martën se qeveria kineze mban përgjegjësi për reagimin e ngadaltë të hershëm ndaj pandemisë së coronavirus në të gjithë botën.

Baby Boo

Albright thekson se SHBA-ja duhet të marrë një qasje të matur ndaj Pekinit dhe të vazhdojë të merren me udhëheqjen e vendit në një frymë bashkëpunimi të ndërsjellë për çështje të tjera.

“Para së gjithash, unë mendoj se Kina me të vërtetë mban përgjegjësi për shumë probleme në fillim – duke mos zbuluar ndonjë informacion, mungesë transparence – dhe kjo është diçka me të cilën duhet të merremi”, i tha Albright gazetares Dana Perinoi.

“Unë mendoj se me të vërtetë dëmtoi tërë situatën edhe fakti që ata tentuan të na fajësojnë për disa gjëra”, theksoi ajo.

Sidoqoftë, ajo përsëriti gjithashtu se Pekini nuk mund të “shmang përgjegjësinë” për të metat e tyre, përfshirë mungesën e transparencës.

“Unë mendoj se ne tani duhet të kuptojmë se si të zgjidhim disa nga problemet aktuale që ne kemi në drejtim të çështjeve të zinxhirit të furnizimit me Kinën dhe të merremi me këtë globalisht”, përsëriti Albright.