Luiza Duraki nga Haraçina dhe Ahmet Gjanaj dy shqiptarët që garojnë për tu bërë deputet në Belgjikë

Ndodhë për herë të parë që dy shqiptarë të hynë në garë për deputet,Ahmet Gjanaj ka kandiduar për Parlamentin Evropian për herë të parë një shqiptarë mund të përfaqësoj Belgjikën në Parlamentin Evropjan.

Befasia tjetër është një vajzë e re nga Maqedonia,Luiza Duraki më saktë është nga Haraçina e Shkupit që për herë të parë ndodhë një vajzë shqiptare të futet në garë në nivel federalë në Belgjikë.

Në Belgjikë paralelisht do të organizohen zgjedhje në tre nivele, zgjedhjet regjionale,federale dhe evropiane.

Edhe në nivel regjional kan kandiduar shumë shqiptarë por kjo nuk përbën ndonjë befasi sepse në regjione ka pasur shqiptarë edhe më parë,por ajo që vlenë të theksohet është kandidatura e Luiza Durakit që është kandidatja e vetme shqiptare në nivel të federatës Belge me shumë gjasa për tu zgjedhur deputete e Parlamentit Federal Belgë.