LSDM: Së bashku do ta tejkalojmë koronavirusin, gjëja më e rëndësishme është të respektojmë masat dhe të mbrohemi


Masat kufizuese janë të nevojshme për të siguruar një reagim të shpejtë dhe efektiv për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Vetëm në këtë mënyrë dhe duke respektuar masat do të mbrojmë shëndetin e qytetarëve dhe do të merremi me sfidat shëndetësore.

Virusi Kovid 19 është një fenomen i vërtetë dhe për këtë arsye askush nuk duhet ta injorojë këtë kërcënim, pasi rrezikon shëndetin personal dhe kolektiv.

Virusi është i pranishëm dhe i rrezikshëm dhe vetëm duke ndjekur respektuar do të kemi sukses.

Ne kemi treguar se kemi një strategji të mirë, masat efektive kanë dhënë rezultate, por vetëm së bashku me qytetarët dhe me respektim të vazhdueshëm dhe të vazhdueshëm të masave të mbrojtjes mund të kemi sukses.

Komuna e Dibrës është një shembull i shkëlqyeshëm se si një strategji e mirë në lidhje me masat mbrojtëse jep sukses të garantuar.

Kemi pasur rezultate të shkëlqyera, sistemi shëndetësor është i gatshëm, kemi nevojë për unitet dhe disiplinë për të pasur sukses.

Prandaj, secili duhet t’i respektojë të gjitha masat, në mënyrë të plotë. Ato janë mjet themelor për zvogëlimin e përhapjes së infeksionit. Kur ka rezultate të mira, kjo është për shkak se masat dhe rekomandimet e autoriteteve shëndetësore respektohen.

Të gjithë duhet të mbajnë maskë, të dezinfektohen rregullisht, të mbajnë një distancë prej 2 metrash dhe pa grupim.

Këtë fundjavë, le të qëndrojmë të gjithë në shtëpi me familjet tona. Kemi duruar edhe momente më të vështira, së bashku do ta kalojmë edhe këtë.

Japim mbështetje të madhe për të gjithë profesionistët shëndetësorë që janë shtylla në këto momente kyçe, por edhe për të gjithë qytetarët që respektojnë masat dhe kujdesen për shëndetin personal dhe publik.

Vetëm nëse jemi të bashkuar, do ta kapërcejmë këtë sfidë.

LSDM