LSDM-ja do të zhvillojë fushatë të veçantë për referendumin

Kryeministri Zoran Zaev, nga vizita në Kriva Pallankë ka deklaruar se LSDM-ja si parti politike do të zhvillojë fushatë të veçantë për referendumin, për dallim nga ajo që do të zhvillojnë deputetët e saj në kuadër të Kuvendit. Për këtë, ai tha se do të veprojnë si koalicion bashkë me disa parti të tjera.

Baby Boo

“Të gjitha këto para që janë ndarë nga buxheti i Republikës së Maqedonisë dhe që do të jenë për fushatë përmes Parlamentit, do të jenë vetëm dhe vetëm për blerjen e hapësirës mediatike, kështu jam i njoftuar nga Kuvendi. Kurse si do të shpërndahen, do të varet kush është “për” dhe kush është “kundër”, varësisht mandateve të deputetëve të cilët do të prononcohen. LSDM-ja si parti politike përpiqet të hyjë në koalicion me sa më shumë parti dhe nga kjo do të varet edhe buxheti i lëvizjes ose koalicionit të partive politike me të cilat do të përfaqësohemi bashkë. Por nuk besoj se buxhetet do ta kalojnë shumën prej 300-400 mijë eurove sepse vetë referendumi nuk është si zgjedhjet parlamentare dhe nuk kërkon shumë shpenzime”, deklaroi Zoran Zaev, kryeministër.