Lindi foshnjen nga përdhunimi, prindërit e 15-vjeçares japin dëshminë tronditëse

Prindërit e 15-vjeçares nga Pogradeci, Faik dhe Lume Biba, as nuk e dinë se autori i përdhunimit të vajzës së tyre është dënuar pasi nuk kanë një televizor në shtëpi.

Baby Boo

Ata jetojnë në një shtëpi të vjetër në fshatin Velçan, ndërsa pas lindjes së fëmijës si rezultat i përdhunimit, ata përpiqen t’i shmangin kontaktet me njerëzit në fshat, pasi ndihen të turpëruar. Nëna e vajzës, sapo mëson lajmin se autori i përdhunimit është dënuar, duket sikur heq një peshë nga supet, por mimika i ndryshon kur mëson dënimin e dhënë ndaj tij. Lume Biba thotë se dënimi me 4 vite e 8 muaj heqje lirie është shumë i butë për dëmin psikologjik dhe moral që i është shkaktuar vajzës së tyre, por edhe familjes.

E keni marrë vesh që autori i përdhunimit të vajzës suaj është dënuar?

Jo, nuk na ka thënë kush. Më vjen mirë që të marrë atë çfarë meriton sepse na shkatërroi jetën e vajzës. Është e tmerrshme ajo që bëri. I mori fëmijërinë një vajze të parritur, e bëri nënë që në moshën 14-vjeçare.

Gjykata ka vendosur 4 vite e 8 muaj burg për të. Çfarë mendoni?
Është shumë pak, zëre se nuk e kanë dënuar fare. Na shkatërroi jetën e vajzës dhe jetën tonë. Çnderoi familjen. I mori rininë vajzës dhe ne përballemi me turpin. Ai njeri meritonte dënimin maksimal. Më mirë ta kishin lënë të lirë sesa i dhanë një dënim të tillë. Pse, me kaq pak shlyhet ajo që bëri?!

Si vazhdon jeta juaj tani? A keni pasur presion?
Mundohmei të mos përballemi me njerëzit. Është e tmerrshme. Të të shkatërrojnë jetën e fëmijës tënd dhe të mos kesh fuqi të bësh asgjë. Ai është përdhunues fëmijësh. Ose ta dënojnë 20 vjet, ose ta lënë të lirë fare. Nderi i familjes sonë, dëmi që i shkaktoi vajzës janë më të mëdha. Ky dënim është sa për të kaluar radhën.