Liga Arabe dënon dënon vendimin e Kosovës dhe Serbisë për të hapur Ambasadë në Jerusalem


Liga Arabe nëpërmjet Sekretarit të Përgjithshëm të saj Ahmed Aboul Gheit, e ka dënuar vendimin e Kosovës dhe të Serbisë për të hapur Ambasadat e tyre në Izrael.

Nëpërmjet një deklarate të dhënë sot Gheit tha se ky vendim duhet të shpallet i pavlefshëm

Sipas tij ky vendim është në kundërshtim me vendimin e Kombeve të Bashkuara, të drejtën ndërkombëtare dhe rezolutën e Këshillit të Sigurimit.

Sekretari i Ligës Arabe vendet janë të ndaluara të vendosin Ambasadat e tyre sepse siç deklaron ai Jerusalemi është vend i okupuar, raporton Israelnationalnews përcjell Klan Kosova.