Letra e pabotuar e Nënës Terezë e vitit 1969 drejtuar shqiptarëve |FOTO

Shqiptarja e lindur në Shkup, e shkolluar në Londër, ka vepruar në Kalkutë ku është marrë me strehimin e fëmijëve të varfër dhe ka ndihmuar familjet në nevojë.

Express ka siguruar një letër të shkuar më 1969, ajo u drejtohej shqiptarëve, përmes të cilës tregonte prejardhjen e saj, dhe kërkonte të luteshin për te.

Sot, është shënuar përvjetori i 108 i lindjes së gruas më të madhe shqiptare, e cila ka bërë histori si personi që ka ndihmuar të varfërit në gjithë botën.

Nënë Tereza, në shtator të vitit 2016, ishte shpallur shenjtore nga Papa Françesku, e para shqiptare që njihet si e tillë nga Kisha Katolike dhe nderohet në të gjithë botën si simbol mirësie e mëshire për të varfrit.

Nëna Terezë hyn në listën e shqiptarëve më të mëdhenj të të gjitha kohërave bashkë me Skenderbeun, Ismail Kadarene, Adem Jasharin e Rita Orën.

Gonxhe Bojaxhiu e njohur si Nënë Tereza kishte vdekur në vitin 1997.

Baby Boo