Lëndohen rëndë pesë punëtorë skelesh nga Maqedonia e Veriut në Gjermani


Katër persona janë lënduar, disa prej të cilëve në rrezik për jetën, në një aksident të rëndë pune në një kantier ndërtimi në Elbbrücken të Hamburgut. Për arsye që janë ende të paqarta, të shtunën e kaluar pasdite skelat u shembën dhe i tërhoqën punëtorët në thellësi, tha një zëdhënës i policisë gjermane, transmeton portali Shtegu.com.

Burrat ranë nga një lartësi prej rreth pesë metrash. Të plagosur rëndë kanë mbetur tre punëtorë ndërtimi të moshës 27, 35 dhe 53 vjeç.

Një viktimë e katërt e aksidentit, 21 vjeç, ka pësuar lëndime të rrezikshme për jetën, megjithëse mjekët kanë mundur ta stabilizojnë atë në mënyrë që jeta e tij të mos jetë më në rrezik të dielën, tha policia. Sipas hetimeve fillestare, punëtorët e ndërtimit nga Maqedonia e Veriut ishin të zënë me çmontimin e skelave në urën hekurudhore kur njëra anë e nënskelës së nevojshme për këtë, papritmas u largua. Kjo bëri që burrat të binin rreth pesë metra.

Duke qenë se në momentin e aksidentit batica ishte e ulët në Norderelbe, e cila rrjedh poshtë urës dhe nuk kishte ujë në lumë, punëtorët e ndërtimit ranë në shtratin e gurtë të lumit. Për zbardhjen e rrethanave, policia dhe Policia Kriminale e Shtetit thanë se kanë nisur procedimin penal për lëndim trupor nga pakujdesia. Megjithatë, hetimet e mëtejshme tani i përkasin Inspektoratit Federal të Policisë së Hamburgut, i cili është përgjegjës, ndër të tjera, për trafikun hekurudhor. /Shtegu